ClickCease

Gratis verzending
Boven de € 40,-
Niet tevreden?
Retourneren of ruilen binnen 14 dagen.
Achteraf betalen
Zonder extra kosten
Klantenservice
Antwoord binnen 24 uur!

Seiko Solar Herenhorloges

Seiko Solar Herenhorloges

Solar is een milieubewust en toekomstgericht concept waar SEIKO grote plannen mee heeft. In 1977 introduceerde Seiko het eerste Solar herenhorloge. De grote doorbraak was de ontwikkeling van een ultra-efficiënte ‘zonnecel’, die in staat is om uit alle soorten licht, dus niet alleen zonlicht, energie te creëren. Energie die wordt opgeslagen in een zeer kleine oplaadbare batterij die vele malen langer meegaat dan conventionele batterijen. Een ontwikkeling die het Solar herenhorloge vrijwel onderhoudsvrij maakt. Uniek detail is dat de huidige generatie Solar wijzerplaten er uitzien als gewone wijzerplaten en niet als energiecellen. Slecht het woordje ‘Solar’ geeft aan dat het om een heel bijzondere, milieuvriendelijke technologie gaat.

Over Seiko horloges met Solar uurwerk

Een quartz uurwerk van een Solar Herenhorloge heeft een kristal oscillator die voor de nauwkeurigheid zorgt. Het geslepen kristal heeft de eigenschap om een stabiele trilling te genereren wanneer er een elektrische spanning op aangesloten wordt. Om een praktisch quartz Solar herenhorloge te ontwikkelen, werden er unieke technologieën door Seiko ontwikkeld. Zoals een in de vorm van een stemvork geslepen kristal, een nieuw type IC en een stappenmotor. Daarbij streefde SEIKO niet naar een monopoliepositie. Patenten op de unieke quartz technieken werden dan ook beschikbaar gesteld aan de rest van de wereld. Het eerste quartz horloge had een quartz frequentie van 8192Hz. Hetgeen een kwart is van de frequentie die tegenwoordig wordt gebruikt.

Seiko Solar Herenhorloges en lichtenergie

Seiko herenhorloges met Solar krijgen hun energie door de wijzerplaat die eveneens als zonnecollector of als lichtcel functioneert. De lichtcel vangt het licht op, Dat licht hoeft niet beslist zonneschijn te zijn maar kan ook komen van een lamp. Dat licht wordt omgezet in energie die een oplaadbare batterij kan opladen. Als de oplaadbare batterij vol is kan het horloge wel een gangreserve hebben van 2 tot 12 maanden. Afhankelijk van het type of model van het Solar herenhorloge.  De meest kalibers hebbeb slechts 1 minuut nodig om het horloge 1 uur van energie te voorzien. Na 3 uur zijn Seiko Solar horloges volledig opgeladen. Wanneer een volledig opgeladen Solar horloge in het donker wordt gelegd, dan blijft het minimaal nog 2 maanden lang de tijd registreren. Bij veel modellen is dit zelfs 12 maanden!. Zit het horloge volkomen zonder energie, dan heeft het slechts 8 minuten (zon)licht nodig om weer op gang te komen. Een batterijwissel is daarom nooit nodig wat met name voor de waterdichtheid van het horloge erg prettig is.

De Seiko Solar Horlogecollectie

Velen kennen het Seiko Solar herenhorloge. De collectie met Solar horloges is altijd stijlvol en tijdloos maar kennen toch hen klassieke en soms sportieve karakter bij de horloges. Titanium, Edelstaal en leer zijn materialen welke erg veel gebruikt worden bij de Seiko horloges met een Solar uurwerk, maar ook hoogwaardige techniek zoals GPS en Solar. Seiko horloges bestaan in een aanstal series, zoals de Seiko Presage en de Seiko Premier. Ook qua dameshorloges zorgt Seiko voor een geraffineerd uiterlijk; wat kleiner uurwerk en een smaller bandje; maar sluit toch aan bij de echte look van Seiko zoals we die kennen.

Seiko Solar horloges voor dames koop je online

Alle modellen Seiko Heren quartz horloges met Solar kan je kopen in de online webshop van Timefortrends. Bij een bestelling van een quartz Solar Herenhorloge van Seiko is de verzending gratis en u heeft 14 dagen retourrecht. U kunt bij Timefortrends sparen voor ´Florijnen´. Met florijnen spaart u altijd voor 5% korting op al onze produkten. U kunt deze Florijnen als extra korting in mindering brengen bij uw volgende besteling. U kunt in de afrekenmodule kiezen uit verschillende betaalmogelijkheden, u kunt ook beslissen achteraf te betalen via Afterpay. U kunt een kijkje nemen op de website van Seiko.