ClickCease

Gratis verzending
Boven de € 40,-
Niet tevreden?
Retourneren of ruilen binnen 14 dagen.
Achteraf betalen
Zonder extra kosten
Klantenservice
Antwoord binnen 24 uur!

Gouden Davidster

Timefortrends is officieel dealer van merken met gouden Davidster met Religieuze betekenis zoals Zilgold en de Religiouscollectie. Wij kunnen u derhalve goed informeren. Wij besteden de uiterste zorg aan de bestelling van uw gouden davidster en geven u de de best mogelijk service. Spaar Florijnen voor een extra korting.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Goud, de geschiedenis 

Goud behoort tot de edelmetalen en is van natuur een zacht maar dicht materiaal. Na het delven moet het goud gezuiverd worden, Voor de meeste doeleinden wordt goud gelegeerd met een ander metaal om het harder te maken. Voor sieraden wordt de zuiverheid aangegeven in karaat. Het meest zuivere is 24 karaat. De meest voorkomende karaatsoorten zijn 14 karaat (58,3%) goud, 18 karaat (75%) en 22 karaat (91,7%). 

Goud wordt gezien als waardevol. Al in de 26e eeuw voor Christus werd goud al als betaalmiddel gebruikt. In de 19e eeuw zijn er vooral in de Verenigde Staten en Australië veel goudbronnen ontdekt wat tot goudkoorts heeft geleid. Het is geen uitzondering dat er meer als een miljoen mensen naar één mijn trokken in de loop van een aantal jaren. Sutter’s Mill in Californië is hier een voorbeeld van. Vaak worden gouden sieraden ook gebruikt als sieraden met een religieuze betekenis.

Gouden Davidster reinigen 

Om uw gouden Davidster mooi en glimmend te houden kan u met lauw water en een paar druppels afwasmiddel een sopje maken. U kan ook water met koolzuur gebruiken (Spa-water) want het vuil lost goed op in koolzuur. Laat het sieraad er een minuut of 15 inliggen en borstel de gouden Davidster dan een beetje af met een zeer zachte tandenborstel. Spoel de Davidster van goud daarna af onder kraan en dep vervolgens het sieraad van droog met een schone handdoek.

Davidster de betekenis

De Davidster is een spiritueel symbool in de vorm van een hexagram, een combinatie van twee gelijkzijdige driehoeken. Hij komt voor bij vele volkeren en is in het bijzonder een symbool voor het jodendom. In de oudheid en in de Middeleeuwen werd de Davidster al in de Joodse kunst toegepast. Met het ontstaan en het gebruik van de Davidster zijn vele legende verbonden. Sommige mensen zien er een integratie in van het hemelse element dat naar de aarde streeft (de driehoek met de punt naar beneden) met het aardse element dat naar de hemel streeft (de driehoek met de punt naar boven). Andere mensen zien er de hemelse heerschappij over de vier wereldse windrichtingen in, zowel boven als beneden. Volgens een andere verklaring zou de driehoek met de naar boven gerichte punt het mannelijke symboliseren, de driehoek met de punt naar beneden het vrouwelijke. Kijk voor meer informatie op Wikipedia.

Gouden Davidster kopen

Timefortrends vertegenwoordigt merken met gouden sieraden met religieuze betekenis zoals Zilgold. Bij een bestelling van 40 euro of meer is de verzending van uw gouden Davidster gratis. U kunt bij Timefortrends sparen voor ‘Florijnen’. ‘Florijnen” geven recht op 5% extra korting op al uw aankopen. Deze korting kan u bij uw volgende bestelling in mindering brengen. U kunt ook Florijnen doorsparen voor een grotere korting. Koop uw Davidster van goud online.